izologlututunculuk.blogspot.com internet sitemizden almış olduğunuz Adıyaman tütünü veya Çelikhan tütünü aldınız. Önce tütün nemini alındıktan sonra (tütün nemi nasıl alınır adlı makalemizi okumak için tıklayınız) belli bir süre tütünü size tavsiyemiz temiz, kuru vakumlu bir cam kavanozda saklamak olacak.
1. yöntem daha sonra eğer belli bir süre aralığında
içtiğiniz tütün kurudu ise ve artık içimi eskisi gibi değil de farklı bir tat
vermeye başladı ise tütünü atmanıza gerek yoktur. Bunun için kuruyan tütünü
nemlendirmeniz gerekecektir. Bunun için sprey aparatı olan veya cam sil ucunda
suyu püskürten bir aparat ile tütüne iki defa bu aparatlar ile suyu serpmeniz
gerekecektir. Daha sonra tütün saklama kabının kapağını kapatıp 2 veya 3 gün
süre zarfında bu nemin dağılmasını beklemek olacaktır.
2. Yöntem ise daha farklı ve daha güzel bir yöntem olarak
görülüyor. Tütün saklama kabının içine kabuklu meyvelerden portakal, mandalina
kabuklarını saklama kabının içine koyup 1 veya 2 gün beklemek olacaktır.
Böylelikle kuruyan tütün hem nemlenecek hem de doğal bir kokuya sahip
olacaktır. Portakal kokulu bir tütün kokusu çıkacaktır ve içimi daha güzel
olacaktır.
Yaptığınız bu yöntemler ile tütünleriniz eski içime sahip
olacak ve eski tadını bulacaksınız. Beğenerek içtiğiniz tütün artık eskisi gibi
sarıp içebilirsiniz. Tütün nasıl doldurulur, tütün nasıl sarılır adlı
makalemizi okumak için tıklayınız.
Bu yöntemleri uyguladığınızda tütün yumuşatma ve tütün içimini düzeltmiş olursunuz. Aklınıza takılan veya sormak istediğiniz herhangi bir işlemde bizi arayabilir ve Adıyaman tütünü ile ilgili işlemler için ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.